Thuisbatterij Ikea: prijs, info en review (2023)

Inhoud

Na zonnepanelen, nu ook thuisbatterijen

Sinds 2017 verkoopt Ikea België zonnepanelen aan hun klanten. Ikea biedt verschillende modellen thuisbatterijen aan in samenwerking met Huawei. Diezelfde Huawei werkt ook samen met SVEA Solar.

Dankzij een thuisbatterij kan je overdag opgewekte zonne-energie van je zonnepanelen opslaan. Die kan je dan ’s nachts of op bewolkte dagen gebruiken. Nuttig voor wie bijvoorbeeld een elektrische wagen heeft die veel energie vereist.

Op zoek naar iemand die een thuisbatterij installeert? Via onderstaande knop kom je makkelijk in contact met meerdere installateurs.

Kom in contact met thuisbatterij installateurs

Hoeveel kost een Ikea thuisbatterij?

De prijs van een thuisbatterij van Ikea België ligt tussen 3.700 en 6.000 euro. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het vermogen van de thuisbatterij.

(Video) Is een thuisbatterij plaatsen zinvol?

Let op: om de prijs te drukken kan het zijn dat je recht hebt op enkele premies. In Brussel en Wallonië wordt er geen premie voor een thuisbatterij toegekend.

In Vlaanderen heb je recht op een premie van het Vlaamse Energie- en Klimaatagenschap. Thuisbatterijen worden wel steeds bekender, dus zal de premie die je van de Vlaamse overheid krijgt de komende jaren zakken.

Thuisbatterij Ikea: prijs, info en review (1)

Ikea batterij review: voor- en nadelen

Hieronder sommen we de verschillende voor- en nadelen van een Ikea thuisbatterij voor je op.

Pluspunten

 • 3 versies: 5, 10 en 15 kWh.
 • Thuisbatterijen zijn een flexibele investering. Met andere woorden: er kan achteraf altijd uitgebreid worden met een extra accu.
 • Goede nominale belasting.
 • 2 batterijen kunnen parallel gezet worden.
 • Perfecte comptabiliteit.
 • Erg veilig en betrouwbaar.
 • Thuisbatterijen werken met hernieuwbare energie wat erg duurzaam is.
 • Je bent onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Je hebt er dus geen last van wanneer de stroom uitvalt en beschikt altijd over de nodige energie thuis.
 • Je bespaart geld op je energiefactuur. De hoeveelheid elektriciteit die je verbruikt is heel wat minder. Intelligent beheren van energie kan erg kostenbesparend zijn.

Minpunten

 • De thuisbatterijen worden niet tegelijk opgeladen: Huawei ontlaadt eerst de eerste batterij volledig, dan pas de eventuele tweede en derde thuisbatterij.
 • De kans dat de compacte batterij na 10 jaar nog 80 % capaciteit heeft wordt eerder klein geschat. Huawei berekent de slijtage van de batterij op een erg zuinig verbruik. De meeste mensen gebruiken de thuisbatterij intensiever.
 • Is enkel geschikt voor Huawei-omvormers.
 • Een thuisbatterij is vrij prijzig. Je moet tussen de 5.000 en 10.000 euro kunnen vrijmaken voor een thuisbatterij. Weet wel dat je zo bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast verdienen de thuisbatterijen zelf de investering terug. Investeren in thuisbatterijen is dus een rendabele investering.

3 modellen

Een tijd geleden kwam Ikea op de markt met een nieuwe reeks thuisbatterijen. Er zijn 3 verschillende modellen die IKEA België aanbiedt. Van 5 kWh , 10 kWh en van 15 kWh. Het is 5 kWh per module. De standaardprijs voor een Ikea thuisbatterij is zo’n 3.300 euro. De kostprijs is afhankelijk van het vermogen van de thuisbatterij.

Een overzicht van de prijzen:

 • Accu van 5 kWh:3.758 euro(excl. btw)
 • Accu van 10 kWh:5.946 euro(excl. btw)
 • Accu van 15 kWh: prijs niet algemeen bekend, vraag offerte aan.

De kans bestaat dat je een nieuwe omvormer nodig hebt. Hiervoor wordt 1.877 euro of 1.956 euro aangerekend, exclusief btw.

10 jaar garantie

Ikea België biedt 10 jaar garantie aan als je een thuisbatterij van hun aankoopt. Ze garanderen ook dat je batterij na 10 jaar nog 80 % rendement zal hebben.

Over Huawei

Huawei is toonaangevend in PV-oplossingen. Ze integreren Artificiële Intelligentie en Cloud in hun technologie. Hierdoor kunnen ze optimale energieopwekking, veiligheid en betrouwbaarheid garanderen. Zo heeft Huawei de LUNA2000 reeks. Die bestaat uit 3 modellen: van 5, 10 en 15 kWh.

(Video) Wat is een thuisbatterij? Hoe werkt dit? Is dit financieel voordelig?

Thuisbatterij Ikea: prijs, info en review (2)

Over SVEA Solar

SVEA Solar is een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen én batterijen. Ikea België werkt samen met SVEA Solar. SVEA Solar installeert zowel zonnepanelen als thuisbatterijen die je bij Ikea België bestelt.

SVEA Solar is het energiebedrijf van morgen, zo zijn ze opgericht in 2014 en nu al actief in vijf landen. Het is hun missie om voor iedereen van duurzame energie een makkelijke, rendabele optie te maken in de vorm van zonne-energie.

SVEA Solar wil voortrekker zijn in het overschakelen op zonne-energie, wat beter is voor de planeet. Al de klanten van SVEA Solar samen wisten hun CO2-uitstoot met meer dan 130.000 ton te verminderen. Gebruik maken van zonne-energie scheelt ook nog eens op de energiefactuur.

Ikea thuisbatterij kopen in België: offertes

Zonne-energie optimaal laten renderen met een thuisbatterij staat gelijk aan slim energiebeheer. Interesse in een Ikea thuisbatterij of wil je graag verschillende thuisbatterij merken vergelijken, zoals Tesla batterijen en LG thuisbatterijen?

Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij thuisbatterij installateurs in je buurt. Zo kan je thuisbatterij prijzen makkelijk vergelijken en een thuisbatterij aan de beste prijs laten installeren.

Thuisbatterij Ikea: prijs, info en review (3)

Bedankt voor uw aanvraag

 1. Wij bellen u kort op om uw aanvraag samen te controleren en te vervolledigen.
  Zo kunnen we uw aanvraag verzenden naar de meest geschikte specialisten.
 2. De specialisten zullen op hun beurt contact met u opnemen.
 3. Ze werken een gratis offerte uit voor u.
 4. U vergelijkt zonder verplichting en kiest de beste specialist.

Op zoek naar andere diensten?

Mensen die een soortgelijke aanvraag deden op Bobex, waren ook vaak op zoek naar onderstaande diensten. Klik aan en stuur een tweede (of derde?) aanvraag op... Dit is uiteraard nog steeds volledig gratis en vrijblijvend!

Infraroodverwarming

Warmtepomp

(Video) De thuisbatterij: de moeite waard of niet?

Zonnepanelen

Elektriciteitswerken

Tankkaart

(Video) ​​Zo gebruik je slimmer je eigen stroom

(Video) thuisbatterij en zonnepanelen

Videos

1. Is investeren in zonnepanelen nog rendabel?
(Testaankoop)
2. thuisbatterij kostprijs
(Jozef Van Bouwel)
3. 10 fouten bij het kopen van zonnepanelen
(OfferteAdviseur)
4. De gevaren van zonnepanelen, zo mijd je de risico's - RTL NIEUWS
(RTL Nieuws)
5. Zonnepanelen met stekker | top 3
(How To)
6. Ikea Zonnepanelen 🔆 met Solaredge Ervaringen + Tips voor nieuwe installaties 🤔
(Tim Van Hulle)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 03/28/2023

Views: 6351

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.